Är smslån avdragsgilla?

Smslån är alltmer populära som alternativ till banklån. Anledningen till detta är att man kan låna pengar snabbt utan den långa process som ofta är inblandad då en bank beviljar ett lån. Då man endast behöver dryga ut månadskassan med några tusen kan det dessutom kännas onödigt att göra detta via banken, då man genom ett snabbt sms kan man ha pengarna på sitt konto redan efter en dag. Frågan som många ställer är om smslån är avdragsgilla? Detta kan vara bra att veta mer om innan du väljer att låna pengar på detta sätt.

Smidigt men dyrt?
Även om snabblån via sms ter sig lockande för de flesta så oroar sig också många för att det i slutändan ska bli en mycket dyr historia. När det gäller lån av alla slag avgör avbetalningstiden hur mycket ränta du betalar, och ju kortare avbetalningstid desto mer kostar naturligtvis lånet.

Är du bara medveten om vilka regler som gäller så behöver du inte oroa dig för växande skulder. Då du endast behöver några tusen finns det många fördelar med snabblån, och en av dem är att räntan faktiskt är avdragsgill. Därför behöver du inte oroa dig för att det blir alltför dyrt att låna en mindre summa extrapengar.

Vet dina rättigheter
Så svaret på frågan är smslån avdragsgilla är att du till viss del kan dra av en del av kostnaden, nämligen räntan. Detta är en väldigt stor fördel då det är räntan som många gruvar sig över. Själva lånet är det nog ingen som ifrågasätter att man ska betala tillbaka, men att så mycket extra utöver den summa man behövde ska behöva tas bort från nästa månads inkomst kan kännas orättvist.

Så därför kan du vid årets slut i din skattedeklaration ange hur mycket ränta du betalat för olika lån, och sedan få tillbaka en del av summan, smidigt och enkelt.