Snabblån förr och nu, är det någon skillnad?

Det har hänt en hel del på lånemarknaden och man kan se att i och med att folk blir allt vanare vid att ta hand om bankärenden online så skapar kreditgivare tjänster som gör det möjligt att låna på nätet. Snabblånen har fortfarande samma grundprincip, nämligen att man kan låna mindre summor snabbt, men utöver detta så kan man se att det rent tekniskt har blivit mycket enklare att få ett snabblån. Mann har ett mycket större urval av kreditgivare att vända sig till. Det har även dykt upp mängd bra jämförelse sajter som hjälper till att bena ut alla villkor och avgifter, smslån365.se är en typiskt sådan sajt. Det här är stora fördelar för dig som lånar då du kan vara kräsen och bara välja lånen med de bästa villkoren.

Smartare kunder
En sak som är annorlunda vad gäller snabblån förr och nu är att dagens låntagare är mycket smartare. Inte så att befolkningen har fått ett högre genomsnitt för IQ, nej, det handlar om att vi som konsumenter förstår bättre vad vi kan kräva av olika tjänster. Det här gäller även lån, och kreditgivarna som ger snabblån idag måste leva upp till mycket högre krav än vad som var fallet i början av 2000-talet.

De vet att kunder lätt jämför det som erbjuds med andra aktörer så det gäller att vara bäst och billigast om man vill få nya kunder.

Bättre erbjudanden
Man kan också se att det idag finns mycket bättre erbjudanden. Du kan låna ännu snabbare och större belopp utan att vända dig till den traditionella banken för detta. Dessutom så erbjuds man som lånetagare bonusar som gör att man sparar in på avgifter och räntor då man tar sitt första lån med en viss kreditgivare och det här var alls inte lika vanligt förr som det är idag.

Större urval av tjänster
Låna på nätet, via din telefon med sms, via din telefons webbläsare, med ett vanligt telefonsamtal, mitt i natten… En annan stor skillnad mellan snabblån förr och nu är att det är mycket mer flexibelt att låna idag. En vanlig kreditgivare som ger sms lån kan erbjuda dessa på så många olika sätt och du kommer snabbt i kontakt med kundsupporten för frågor som rör din specifika situation.

Det kan ju hända att du behöver lite mer än ett lån som till exempel skuldsanering och detta kan då erbjudas.