Vem bör undvika snabblån?

Det finns de som absolut inte ska ta snabblån. Man kan bli lockad av enkelheten med dessa lån men man måste inse att det inte är alla som klarar av återbetalning på ett normalt sätt. Om det är så att man funderar på ett sms lån eller liknande för att lösa ett annat lån så ska man absolut inte ta lånet!

I det här läget så ska man istället be om hjälp med sin ekonomi för att få ordning på saker och ting innan det hela går så långt att man snärjt in sig i lånsnåret på ett sätt som gör det omöjligt att komma ut igen.

Problem med skulder
Om du har problem med skulder så är snabblånet inget för dig. Du bör istället ta reda på hur du kan lösa dina skulder på ett effektivt sätt. Ponera ett samlingslån som du kan få via en seriös kreditgivare som även ger dig rådgivning och ser närmre på din specifika situation.

Låna från släkt och vänner
Kan man låna från släkt eller vänner så är detta bättre än att ta ett sms lån. Man slipper ju ränta och en snäv återbetalningsplan då man får ett lån från folk som man känner. Samtidigt så är det förstås så att man inte ska missbruka nära och käras förtroende och ta lån som man sedan aldrig betalar igen.

Ett måste eller lyx?
En annan sak att beakta är varför man tar lånet. Om det är så att man måste få snabba pengar för att bilen har gått sönder, man lider av akut tandvärk eller något annat har inträffat som kräver en omedelbar lösning så är ett snabblån något som kan rädda situationen.

Om det däremot är så att man tänkt köpa en ny telefon för att man vill ha en större touch skärm eller att man vill resa söderut så får man verkligen funderar på om detta verkligen försvarar ett lån.

Många gånger så är det bättre att vänta och spara pengar för att till sist få råd med lyxen som man längtar efter utan lån. Diskutera saken med någon som du vet har huvudet på skaft för att avgöra om ett sms lån verkligen blir en bra lösning för det som du känner att du behöver just nu.